Ystäväni E oli tehnyt tosi hyvää pestosämpylärullaa (nyt en keksinyt parempaa nimeä kyseiselle herkulle :D). T sai myös maistiaisia ja monena päivänä kyseli, että koska voisin myös tehdä sitä. Meiltä ei löytynyt ihan kaikkia aineita, mutta soveltaen sain tehtyä ja hyvää tuli näistäkin :).

Laitan sen ohjeen, millä itse tein.
1063156.jpg
Pestosämpylärulla:
 - 2,5dl     vettä
 - 3dl        rouhesämpyläjauhoja
 - 1tl         sokeria
 - 1pussi   kuivahiivaa
                     (annetaan kohota 10min)
 - n.3dl        hiivaleipäjauhoja
 - 1tl         suolaa
 - 2rkl       öljyä

Taikina levitetään pellille ja päälle levitetään n.1/2 purkillista pestoa. Tämän jälkeen tehdään rulla, jota vähän aikaa kohotetaan.

Paistoin 200 asteessa niin, että rulla sai väriä ja pohjasta koputtaessa kuulosti kumealta. (Jostain joskus lukenut moisen ohjeen sämpylöiden ja leipien kypsyyden kokeiluun, ja todennut varsin toimivaksi tavaksil.)