Ystäväni E oli tehnyt tosi hyvää pestosämpylärullaa (nyt en keksinyt parempaa nimeä kyseiselle herkulle :D). T sai myös maistiaisia ja monena päivänä kyseli, että koska voisin myös tehdä sitä. Meiltä ei löytynyt ihan kaikkia aineita, mutta soveltaen sain tehtyä ja hyvää tuli näistäkin :).
Laitan sen ohjeen, millä itse tein.
Pestosämpylärulla:
- 2,5dl vettä
- 3dl rouhesämpyläjauhoja
- 1tl sokeria
- 1pussi kuivahiivaa
(annetaan kohota 10min)
- n.3dl hiivaleipäjauhoja
- 1tl suolaa
- 2rkl öljyä
Taikina levitetään pellille ja päälle levitetään n.1/2 purkillista pestoa. Tämän jälkeen tehdään rulla, jota vähän aikaa kohotetaan.
Paistoin 200 asteessa niin, että rulla sai väriä ja pohjasta koputtaessa kuulosti kumealta. (Jostain joskus lukenut moisen ohjeen sämpylöiden ja leipien kypsyyden kokeiluun, ja todennut varsin toimivaksi tavaksil.)
torstai, 15. marraskuu 2007
Kommentit