Sisko perheineen kävi meillä kylässä. Tein tällaista suklaakakkua elikkäs mudcakea. (Siskoni keksi nimen nähdessään valmiin kakun. Ilmeisesti noista vaahtokarkkien väreistä juontuu nimi :D.) Mielestäni oli ainakin hyvää, eli voin suositella kokeilemaan :)! Oli myös helpompi tehdä, mitä pelkäsin. Kuvasta ei ihan näy, mutta kakku oli n. 5cm korkea ja paisto osui ainakin minun mieleisekseni, eli jäi hyvin kosteaksi (kuitenkin jääkaapissa olon jälkeen kiinteäksi) sisältä.

1183989.jpg

Mudcake:
 - 6 keltuaista ja 1,5dl sokeria vaahdotetaan.
 - 130g rasvaa sulatetaan kattilassa, nostetaan pois liedeltä ja sekaan laitetaan sulamaan
    350g tummaasuklaata (mielellään korkea kaakaopitoisuus suklaassa). Kun suklaa on sulanut,
    lisätään seokseen 2rkl.
 =>   nämä massat yhdistetään.
 - 6 valkuaista vaahdotetaan omassa kupissaan kovaksi vaahdoksi.
 - n.1/3 valkuaisvaahdosta sekoitetaan aiemmin tehtyyn suklaataikinaan reilusti. Tämän jälkeen loput n.2/3 valkuaisvaahdosta sekoitetaan taikinaan varovaisemmin.
 - Taikina laitetaan korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. (Oma vuoka halkaisijaltaan n.24cm?)

Kakkua paistetaan alimmalla ritilätasolla 200 asteessa n.25-30min.

Annetaan vetäytyä jääkaapissa vaikkapa yön yli. Koristelin tämän kermavaahdolla ja vaahtokarkeilla. Mielestäni sopii hyvin kakun kanssa.