Tässä ensin on treffiruokaa, jota tehtiin olikohan loppiaisena. Tuollaista valmispastaa (olikos vuohenjuusto-rucola?) ja kanaa sen kanssa. Lisäksi oli vihreä salaatti pinjansiementen kanssa ja alkupalana oli pestoleipiä, joista tykätää kovasti.

 

Näitä leipiä tein, kun kaveri tuli teelle. Nämä on Nallen täysjyvä ohrahiutale-paketin kyljestä otetulla ohjeella:

 

Nallen ohrahiutaleleipäset:

3dl vettä

1rkl sokeria

0,5tl suolaa

0,5tl valkosipulijauhetta

2dl nalle-ohrahiutaleita

1ps kuivahiivaa

n.4dl vehnäjauhoja

0,5dl öljyä

yrttiöljy:

vajaa dl öljyä

1 valkosipulin kynsi murskattuna

0,5tl rosmariinia (ei ollut, ni laitoin 2tl ruohosipulia kuivattuna)

Taikinaa kohotetaan n. 30 min. Laitetaan pellille leiviksi ja kohotetaan n. 30min. Tämän jälkeen tehdään pieniä kuoppia ja voidellaan yrttiöljyllä.

225 asteessa n. 10min.

 

 

Alla muusin jämistä tehtyjä perunarieskoja. Muussia n. 5dl (?), 2 munaa, vähän suolaa, jauhoja olisikohan ollut n. 2dl ja ruisjauhoja n. 0,5dl.

A:n kummi Koo, oli käymässä ja tämmöinen brunssi oli sunnuntaina ennen Koon lähtöä. Tuossa kuvassa mm: savukalalevitettä:

- savukalaa perattuna

- ranskankermaa purkillinen

- kermaviiliä purkillinen

- tuorekurkkua

- he-ma-pa (0,5 pussia)

- paprikaa

- mausteita : suola, pippuri, sitruunan mehua, tilliä

Suklaatuorejuustokakku (appelsiininen):

pohja:

200g pipareita muruina

75g margariinia

täyte: 

300g suklaata (fazerin tummaa levy ja levy fazzerinaa)

(sulatetaan)

1 purkki appelsiinituorejuustoa

2 keltuaista

(nämä sekaisin)

5-6 liivatetta

(suklaaseen)

2dl vaahdotettua kermaa

2 valkuaista vaahdotettuna