Tässä ensin on treffiruokaa, jota tehtiin olikohan loppiaisena. Tuollaista valmispastaa (olikos vuohenjuusto-rucola?) ja kanaa sen kanssa. Lisäksi oli vihreä salaatti pinjansiementen kanssa ja alkupalana oli pestoleipiä, joista tykätää kovasti.
Näitä leipiä tein, kun kaveri tuli teelle. Nämä on Nallen täysjyvä ohrahiutale-paketin kyljestä otetulla ohjeella:
Nallen ohrahiutaleleipäset:
3dl vettä
1rkl sokeria
0,5tl suolaa
0,5tl valkosipulijauhetta
2dl nalle-ohrahiutaleita
1ps kuivahiivaa
n.4dl vehnäjauhoja
0,5dl öljyä
yrttiöljy:
vajaa dl öljyä
1 valkosipulin kynsi murskattuna
0,5tl rosmariinia (ei ollut, ni laitoin 2tl ruohosipulia kuivattuna)
Taikinaa kohotetaan n. 30 min. Laitetaan pellille leiviksi ja kohotetaan n. 30min. Tämän jälkeen tehdään pieniä kuoppia ja voidellaan yrttiöljyllä.
225 asteessa n. 10min.
Alla muusin jämistä tehtyjä perunarieskoja. Muussia n. 5dl (?), 2 munaa, vähän suolaa, jauhoja olisikohan ollut n. 2dl ja ruisjauhoja n. 0,5dl.
A:n kummi Koo, oli käymässä ja tämmöinen brunssi oli sunnuntaina ennen Koon lähtöä. Tuossa kuvassa mm: savukalalevitettä:
- savukalaa perattuna
- ranskankermaa purkillinen
- kermaviiliä purkillinen
- tuorekurkkua
- he-ma-pa (0,5 pussia)
- paprikaa
- mausteita : suola, pippuri, sitruunan mehua, tilliä
Suklaatuorejuustokakku (appelsiininen):
pohja:
200g pipareita muruina
75g margariinia
täyte:
300g suklaata (fazerin tummaa levy ja levy fazzerinaa)
(sulatetaan)
1 purkki appelsiinituorejuustoa
2 keltuaista
(nämä sekaisin)
5-6 liivatetta
(suklaaseen)
2dl vaahdotettua kermaa
2 valkuaista vaahdotettuna
Kommentit