Jaahas, on kyllä niin pitkät päivitysvälit, että liekkö kukaan enää jaksaa täällä käydä :D.. No mutta koitetaan taas laittaa kuvia kokkailuista - koontina ;).

Eilen vietettiin treffejä t:n kanssa :). Hyvä ruoka hyvässä seurassa aina piristää :)! Ollaan nyt oltu vähän kevyemmällä, niin tää ruoka oli kyllä aika tuhtia :D, mut hyvää. Syötiin tagliatelle pastaa, mustapekkakastiketta ja kanan fileitä itse maustettuna. Lisäksi vielä uunivalmista valkosipulipatonkia. Jälkkäriksi oli valkosuklaamustikkajuustokakkua. Kaikenkaikkiaan herkkua, mut tuhtia sapuskaa :D!

VALKOSUKLAAMUSTIKKAJUUSTOKAKKU:

pohja:

175g dominoita

50g rasvaa

(dominot murusiksi ja rasva sekoitetaan joukkoon, painelu vuoan pohjalle ja jääkaappiin täytteen teon ajaksi)

täyte:

n. 200g valkosuklaata (sulatus mikrossa)

200g maustamatonta tuorejuustoa

vaniljasokeria (melko reilusti, olisko ollut 2-3 rkl)

n.1,5dl tomusokeria

(nämä sekaisin)

4 liivatetta (5min kylmässä vedessä ja sulatus pieneen tilkkaan vettä => sekoitus aiemmin kerrottuun massaan)

2dl kermaa vaahdotettuna

(sekoitetaan aiempaan massaan heti liivatteen laiton jälkeen)

päällys:

n.2dl mustikoita

1 dl sokeria

tilkka vettä

(kiehautus, itse ehkä seuraavaksi laittaisin vähemmän sokeria, koska täyte on makea, niin mustikoiden kirpeys sopisi hyvin)

2 liivatetta (5min liotus ja sulatin pieneen tilkkaan tuota mustikkanestettä. laitoin päällysen, kun juustokakku oli hyytynyt jo useampia tunteja jääkaapissa. Päällys sai hyytyä vain 1-2h ja siksi vähän levähti reunoille, kuten kuvasta näkyy. Siistimpi tulisi, jos olisi saanut olla vähän kauemmin).

 

Kalapuikkosalaatti :D

Tänään söin tuollaista kalapuikkosalaattia vähän maalaissalaatin tyyliin. Eli tuossa oli eilen keitettyjä perunoita, kananmunaa, paria eri salaattia, tomaattia, kurkkua, oliiveja ja uunissa paistettuja kalapuikkoja. Kastikkeena kylmää kastiketta partaukkojugurtista, jossa mausteena oli tilliä, valkosipulin kynsi, suolaa, valkopippuria ja vähän oliiviöljyä.

Tässä on kuva kesän joltakin grillauskerralta. Tehtiin kunnon possun pihvejä (ei niitä ohutleikkeitä, vaan kunnon paksuja possun pihvejä :) oli tosi hyviä! )Lisäkkeenä oli grilattua kesäkurpitsaa, fetasalaattia ja lämmintä lisäkettä, jossa paprikaa, sipulia ja porkkanaa pannulla paistettuna.