Tämä oli vähän semmoinen testi-kakku :). Löysin todella kivan täytteen ohjeen joltakin keskustelupalstalta (googlettamalla tuli) ja pitihän sitä kokeilla. Ohje on alkuperältään Juhlitaan taas -kirjasta. Innokkaasti maisteltiin heti kakkua, enkä heti muistanut napata kuvaa :D.. Nyt siis kuva vain puolikkaasta kakusta. Minulla on myös tuommoinen uusi kukkakakkuvuoka, eli tuli testailtua myös sitä ... Hyvää kakkua tuli, ja taisi maistua kaikille, jotka maistelivat.

761086.jpg

Pohja:
 - 5          kananmunaa
 - 2 dl      sokeria
 - 1dl       perunajauhoja
 - 1,5dl    vehnäjauhoja
 - 1,5tl     leivinjauhetta
                               200 asteessa n. 25min.

Kostutin kakun ananasmehulla ja väliin laitoin vadelmahilloa sekä alla olevaa valkosuklaatäytettä.

Täyte:
 - 250g   valkosuklaata
 - 2         kananmunaa
 - 2         liivatelehteä
 - 2rkl     konjakkia tai grand marinerea (itse laitoin ananasmehua )
 - 4dl      kermaa
Sulata suklaa vesihauteessa. Liivatteet kylmään veteen likoamaan 10minuutiksi. Erota valkuaiset ja keltuaiset. Liuota liivatteet kuumennettuun nesteeseen (minä siis laitoin tuota ananasmehua). Vaahdota erikseen valkuaiset ja kerma. Vaahdota myös keltuaiset eri astiassa. Sekoita sulaan suklaaseen keltuaiset ja haalea liivateliuos. Yhdistä lopuksi suklaaseokseen molemmat vaahdot varovasti nostellen (itsellä suklaa vähän jämähti, mutta kun lisäsin ensin vähän kermavaahtoa, niin pehmeni siitä kyllä ihan ok).

HUOM ainakin tuohon kukkakakkuvuokaan riittää täytteeksi puolet tuosta annoksesta. Tuo annos on ilmeisesti tarkoitettu isommalle kakulle, jossa enemmän kerroksia, ja sitä voisi laittaa myös kakun päälle. Ohjeen mukaan jos haluaa pursottaa tuota pintaan, pitää antaa olla hetki jääkaapissa ennen pursotusta. Itse tein pintaan kermasta pursotukset ja keskellä oli pakastevadelmia ja hyytelösokerista kiille.